Skoleskift i januar eller efter sommerferien?

Skoleskift i januar eller efter sommerferien?

Om skoleskift

Spørgsmål:

Hej

Vi er ved at flytte fra en kommune til en anden, og vi har en pige i 2. klasse. Er det bedst at flytte til januar eller efter sommerferien? Har I nogle erfaringer omkring dette?

Venligst
J


Svar:

Hej J

Der er ikke noget at sige til, at I gør jer mange overvejelser om, hvornår det vil være bedst for jeres datter at skifte skole. Det er naturligvis vigtigt, at hun får en så god start på sit nye skoleliv som overhovedet muligt.  I er i tvivl om tidspunktet, og umiddelbart kunne man tænke, at der er et naturligt brud ved skolesommerferien, men det er desværre ikke til at forudsige, om netop det tidspunkt vil være det bedste for hende. Der er en lang række faktorer, der spiller ind, som har stor betydning, når man flytter fra et sted til et andet. Jeg tror, det er ret afgørende, hvordan hele stemningen omkring flytningen er, og det bedste tidspunkt mener jeg vil være det, der passer jer bedst som familie også i forhold til job og bolig.  Jeres datter skal under alle omstændigheder igennem en omstillings – og tilvænningsproces, hvor hun skal lære en ny skole og nye kammerater at kende.

 Det fremgår ikke af din henvendelse, hvordan jeres datter trives med at gå i skole. Om hun klarer sig godt fagligt og socialt, om hun har let ved at færdes i nye omgivelser og let ved at knytte venskaber, eller om hun er en mere forsigtig pige, der har brug for trygge rammer for at kunne udfolde sig.
 Lige meget hvilken type jeres datter er, er det vigtigt, at de lærere, som hun skal møde i den nye skole, er godt forberedte på, at hun kommer. Det vil sige, at de har de informationer, der er væsentlige for at kunne gøre skoleskiftet så lempeligt og trygt for hende som muligt.

Held og lykke med jeres fremtidsplaner!

Med venlig hilsen,
Forældrerådgivningen

Senest opdateret den

30. marts 2015

af

mj

Læs også

14.09.10
Skoleskift og psykologhjælp
Om skift af skole og mistrivsel
22.02.11
Skal vi skifte skole igen?
Om skoleskift