Må ny partner komme med til skolemøder?

Må ny partner komme med til skolemøder?

Spørgsmål:

Hej


Jeg er mor til to dejlige unger, som stadig går i folkeskole. For et par år tilbage valgte jeg at gå fra deres far. Jeg har siden fundet en dejlig kæreste - og han er blevet gift - og vi har delt forældremyndighed. Vores samarbejde fungerer meget dårligt, og hans nye kone deltager gerne i ubehageligheder rettet mod mig. Ved sidste forældremøde valgte de, at hun deltog, dette var meget ubehageligt. Jeg ønsker ikke, at hun deltager i forældremøder eller skole/hjem samtaler (pyt med skolefester). Har hun ret til at deltage, når jeg ikke ønsker det?

Venlig hilsen
M

 


 

Svar:

Kære M

Jeg har for nylig haft et lignende spørgsmål, som jeg drøftede med en af Undervisningsministeriets jurister for at være helt sikker på svaret. Det drejede sig om, hvorvidt barnets far ved delt forældremyndighed måtte sende sin nye kæreste til en forældrekonsultation i stedet for selv at komme. Svaret var, at det havde han ret til. Man må sende en stedfortræder eller tage en anden person med til møder med offentlige myndigheder, og altså også til forældrekonsultationer/møder.

Det er meget muligt, at det er ubehageligt for dig, at din eksmand tager sin nye kone med, men det kan du altså ikke forhindre. Din mand gør det forhåbentlig ikke for at genere dig, det kan være en støtte for ham at have sin nye kone med til mødet, og du vil måske også have glæde af at have din kæreste med. For børnenes skyld må I alle bidrage til, at møderne med skolen bliver så positive som muligt. Du må heller ikke være blind for, at det er en fordel for lærerne at kende børnenes nye tilhørsforhold.

Venlig hilsen
Forældrerådgivningen

Senest opdateret den

19. juni 2018

af

Læs også

07.11.12
Bange for at miste bopælsretten ved skoleskift
Om skoleskift med delt forældremyndighed
21.03.12
Må barn med delt forældremyndighed afhentes af tredjepart uden tilladelse?
Om afhentning af elev