Kollektiv betaling for reparation af dør

Kollektiv betaling for reparation af dør

Om betaling af materiel skade

Spørgsmål:

Hej Forældrerådgivningen,

Jeg er far til en datter i 9. årgang på en folkeskole, hvor hun har været siden midt i 7. klasse.
Vi har netop modtaget en mail fra deres klasselærer om elevbetaling for en igen ødelagt dør, da skolen ikke længere vil betale for reparation. Halvdelen dækkes af en enkelt elev, mens resten fordeles ud på de øvrige elever.

Det er i øvrigt en god klasse (og skole) uden de store problemer, og jeg er selv efter otte år som formand på en anden skole bekendt med de forskellige roller og spilleregler mellem forældre, børn, lærere, ledelse etc.

Kan I svare på, om det i givet fald er lovligt for skolen at indkræve penge kollektivt for hærværk som angivet i mailen? Altså i juridisk forstand, for pædagogisk kan vi nok hurtigt blive enige om, at der er plads til at hoppe til et højere niveau :-)

På forhånd tak.

Venlig hilsen,
J


Svar:

Hej J

Jeg er ikke jurist, men jeg mener ikke, der er juridisk belæg for at opkræve pengene, men det gør det jo ikke ulovligt at foreslå det. Moralsk kan jeg godt forstå skolens handling. Det er træls, når en klasse i solidaritetens navn dækker over ballademagere. Jeg ser det som skolens sidste mulighed for at få de unge mennesker til at tænke sig om. Her kan et pres på pengepungen sommetider hjælpe (hvis ikke forældrene bare punger ud). Jeg er ikke tilhænger af kollektiv straf, men det kan være nødvendigt, når alt andet er prøvet - og her er der repareret flere døre.

Venlig hilsen,
Forældrerådgivningen

Senest opdateret den

30. marts 2015

af

mj

Læs også

10.09.10
Min søn nægtes undervisning
Om udelukkelse fra undervisning
10.09.10
Tilskud til friskoleplads
Om økonomisk støtte til plads på friskole