Beregning af efterskoletilskud

Beregning af efterskoletilskud

Om økonomisk støtte til ophold på efterskole

Spørgsmål:

Hej

Jeg har en søn på 14 år og en datter på 12 år. Min søn går i 7. klasse og vil gerne på efterskole i 9. klasse. Jeg valgte for to år siden at flytte sammen med en ny mand. Mine egne børns far er død. Jeg er lige blevet færdig med min uddannelse og starter i job nu her.

Hvordan er det med tilskud til efterskole? Kigger de kun på nuværende indtægt, eller ser de også på, at jeg har været på SU inden for de sidste to år? Min samlever har også to børn, hvor han stadig betaler til den ene, når min søn skal på efterskole.

Venligst,
C


Svar:

Kære C

Tak for din mail. Du vil gerne vide, hvorledes grundlaget er for betaling for efterskoleophold. Du oplyser, at du lige har afsluttet din uddannelse. Til lykke. Og at du nu er samboende med en mand, der også har børn.

Tilskud til efterskoleophold har været et tema ved de sidste finanslovsforhandlinger, og der har været ændringer undervejs. Men i dag er det sådan, at det husstandsindtægten, der er afgørende, uanset om man er samlevende eller gift, og at der er tilskud, hvis indkomsten er under 610.000 kr. Statens tilskud er ikke blot afhængig af husstandsindkomsten, som reduceres med et beløb for antal børn i husstanden under 18 ud over efterskolebarnet. Mere vigtigt er måske for dig, at det er husstandsindkomsten beregnet to år før skoleåret i efterskolen, der udgør beregningsgrundlaget.

Efterskoleforeningen har på deres hjemmeside en beregning af egenbetalingen, hvor der skal oplyses om indkomst og antal børn. Her kan du gå ind og indplotte de oplysninger, der passer for dine forhold samt efterskolens navn. Endnu bedre synes jeg det ville være at henvende dig enten til den efterskole, der er i tankerne, eller til Efterskoleforeningen, og bede om hjælp til en beregning. Her vil du også kunne få oplyst mulighederne for eventuelle særlige tilskud, der kan variere fra skole til skole.

Med de oplysninger, du har sendt, vil jeg umiddelbart tro, at du kan få noget nær højeste tilskud, fordi SU jo ikke bidrager meget til den samlede indkomst. Da det handler om tiden 2011/2012 kan det jo også være, at I ikke var samboende i hele perioden. Som det fremgår, skal der en konkret beregning til, og den er mest sikker, når du får oplysningerne på dette grundlag fra efterskolen eller Efterskoleforeningen, som sikkert vil kunne give dig de konkrete oplysninger. Se under www.efterskole.dk, hvor der er en prisberegning.

Venlig hilsen
Forældrerådgivningen

Senest opdateret den

29. juni 2017

af

mj

Læs også

24.09.12
Regler for befordret transport til specialskolen
Om kørsel til specialtilbud
24.06.11
Der er meget langt til skolebussen
Om kørsel til skole