9. klasses eksamen til hjemmeundervist dreng

9. klasses eksamen til hjemmeundervist dreng

Om eksamen til elev med hjemmeundervisning

Spørgsmål:

Hej

Vi har en søn, der har været alvorlig syg og har modtaget hjemmeundervisning i 2 år. Han gik om i 9. klasse for at få sine folkeskoleeksamener på lige fod med de andre. Dvs. han er 17 år og går i 9. klasse. Hans fravær nu er på cirka 35 procent. Han har mistet gejsten på det sidste og kalder det "skoletræt".

Jeg er meget bekymret for, om han overhovedet er i stand til at gå videre med sin skole. Hvilke sanktioner kan vi forvente fra skolens/kommunens side?  Det er jo lovpligtigt i Danmark at have 9. klasses skolegang. Vi kører tæt samarbejde med skolen og psykolog, men det giver ingen resultater, og jeg bange for, at min søn i sidste ende vil havne i en meget dårlig situation.

På forhånd tak,
O


Svar:

Hej O

Tak for dit spørgsmål. Jeg kan godt forstå din bekymring, for det er vigtigt, at din søn gør 9. klasse færdig. Men med hans alder og forhistorie, skal det måske ikke være i en almindelig 9. klasse. Det er tilladt at erstatte nogle af skoledagene med praktikophold, så din søn kan finde ud af, hvilken vej han vil gå, når skolen er slut til sommer. Du skriver ikke hvilken kommune, du bor i, men der er måske et alternativ til en almindelig 9. klasse. Nogle kommuner har et mere praktisk forløb i Ungdomsskolen. Jeg synes, du skal bede om et møde med Ungdomsvejlederen (tidligere Skolevejlederen) og høre om de muligheder, der er i din kommune. Det er vigtigt, at din søn deltager, da det handler om ham. Han har her muligheden for at fortælle, hvad han gerne vil.
Kommunen vil gå meget langt for at løse problemet i dialog med jer. Har din søn talt med sin sagsbehandler? Her kan han få hjælp til at afklare sine ønsker. Han har nok nogle tanker fra sin sygdomsperiode, der er svære at dele med familien.

Venlig hilsen,
Forældrerådgivningen

Senest opdateret den

12. marts 2015

af

mj

Læs også

18.02.14
Spørgsmål om hjemmeundervisning
Om hjemmeundervisning i forbindelse med sygdom
26.11.10
Opklarende spørgsmål vedr. PPR-vurderinger
Om vurderinger foretaget af PPR